Vaš brskalnik ne omogoča javascripta, ki je nujno potreben za pravilno delovanje spletne strani.

Spletno učenje

COBISS Kooperativni online bibliografski sistem in servisi COBISS

e-izobraževanje

Razvoj interneta in informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) ponuja številne nove pristope v organizaciji in izvajanju izobraževanja.

Spletno ali e-učenje postaja vse bolj uveljavljen način učenja, ki ga že vrsto let izvaja IZUM v okviru programa izobraževanja v sistemu COBISS.

Spletni tečaji

Brezplačni spletni tečaji so namenjeni in dostopni širšemu krogu uporabnikov: knjižničarjem, profesorjem, raziskovalcem, študentom, dijakom, zaposlenim v različnih institucijah in vsem, ki se želijo naučiti uporabljati storitve tujih informacijskih servisov.

Spletni tečaji so praktično naravnani, tako da udeleženci spoznajo osnovne pojme, načine uporabe baz podatkov, iskalne obrazce in oblikovanje iskalnih izrazov ter različne druge uporabne vsebine.

Posamezni spletni tečaj je v času trajanja tečaja dostopen 24 ur na dan (dostop od koder koli in kadar koli), zato si lahko tečajniki prilagodijo učenje in porazdelijo delo po lastni presoji in možnostih ter tečaj zaključijo kadar koli v času trajanja tečaja. Inštruktor tečaja spremlja in usmerja učenje, pomaga tečajnikom v procesu učenja in odgovarja na njihova vprašanja.

Za prejem potrdila o udeležbi na tečaju je treba opraviti zaključni preizkus z vsaj 50-odstotno uspešnostjo.

Spletno učenje za COBISS+

Ponujamo tudi brezplačno spletno učenje za COBISS+, ki je vsem uporabnikom na voljo 24 ur na dan in vsak dan v tednu preko spletne povezave Spletno učenje COBISS+. Za uporabo nista potrebni registracija in prijava na portalu Izobraževanje. Če želite svoje znanje preizkusiti z reševanjem kvizov, pa se morate prijaviti v okolju Moodle. Vsebina spletnega učenja COBISS+ se sproti dopolnjuje.

 

Orodje za izvajanje spletnega učenja 

Izvajanje spletnega učenja poteka v okolju Moodle. Spletno okolje Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) je prosto dostopno, odprtokodno učno okolje in je v svetu eno od najpogosteje uporabljanih orodij za izvajanje e-izobraževanja in tudi za podporo drugim oblikam sodelovanja pri delu.

 

 


ONLINE EVIDENCE

Dostop do registracij

Registrirani uporabniki
PRIJAVA NA PORTAL

Vaš e-naslov:

Geslo:

Neregistrirani
uporabniki
Oddelek izobraževanje

Telefon: (02) 2520 379

E-pošta: podpora@izum.si

© 1997-2022 IZUM | V 3.60 | Piškotki