Vaš brskalnik ne omogoča javascripta, ki je nujno potreben za pravilno delovanje spletne strani.

Klasični tečaji, delavnice ...

COBISS Kooperativni online bibliografski sistem in servisi COBISS

Izobraževanje za lokalne aplikacije COBISS3

Izobraževanje knjižničarjev iz knjižnic, ki se na novo vključujejo v sistem COBISS.SI, se začne s tečajem Uporaba programske opreme COBISS3/Prevzemanje zapisov in zaloga, za šolske knjižničarje pa s tečajem Šolske knjižnice – prevzemanje zapisov in zaloga.

Na tečaju knjižničarji spoznajo osnove programske opreme COBISS3, načine identifikacije in prevzemanja zapisov iz vzajemne baze podatkov, format COMARC/H in segment COBISS3/Zaloga. Spoznajo tudi način definiranja zapisnika o zalogi, ki je pogoj za namestitev lokalne baze podatkov posamezne knjižnice v pravo okolje.

Izobraževanje se običajno nadaljuje s tečajem Uporaba programske opreme COBISS3/Izposoja, ki je namenjen knjižničarjem iz knjižnic, ki v sistem prehajajo iz programske opreme COBISS2/Izposoja, in tistim knjižničarjem, katerih knjižnice se na novo vključujejo v programsko opremo COBISS3/Izposoja. Za knjižnice, ki se v segment COBISS3/Izposoja vključujejo na novo in bodo uporabljale le omejeni nabor programskih funkcij, pa je namenjena Delavnica COBISS3/Izposoja (gl. podrobnosti v programu delavnice).

Usposabljanje knjižničarjev za avtomatizacijo osnovnih lokalnih funkcij knjižnice (upravljanje z zalogo in izposoja) lahko traja 5 dni ali 3 dni za tiste knjižnice, ki se na novo vključujejo v sistem COBISS.SI. Knjižničarji morajo opraviti dvodnevni tečaj Uporaba programske opreme COBISS3/Prevzemanje zapisov in zaloga (knjižničarji šolskih knjižnic pa tečaj Šolske knjižnice – prevzemanje zapisov in zaloga) ter tridnevni tečaj Uporaba programske opreme COBISS3/ Izposoja ali enodnevno delavnico COBISS3/Izposoja.

Trajanje nadaljnjega usposabljanja knjižničarjev za delo v okolju COBISS3 je odvisno od področja njihovega dela in od tega, ali se želijo usposobiti za en segment ali več segmentov programske opreme COBISS3.

Datum zadnje spremembe vsebine strani: 10. 1. 2017


ONLINE EVIDENCE

Dostop do registracij

Registrirani uporabniki
PRIJAVA NA PORTAL

Vaš e-naslov:

Geslo:

Neregistrirani
uporabniki
Potrebujete pomoč?

Telefon: (02) 2520 379

E-pošta: podpora@izum.si

© 1997-2020 IZUM | V 3.15.11 | Piškotki